Over Blygedacht Boerboele…


In 1997 was mijn interesse gewekt in dit “nieuwe” ras! Vanaf 1999 zijn we begaan met het ras en zetten ons actief in, sindsdien hebben we alle SABBS keuringen bezocht in Nederland en België en helpen tot de dag van vandaag nog altijd een handje mee op de keuringsdagen in Nederland.
 
Miriam heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de boerboelclub en gaf een interview in het Belgisch hondenmagazine de Woef in 2008 waarvan de tekst op onze website over de boerboel deels is afgeleidt.

Ook heeft zij zich enige tijd actief ingezet als landsvertegenwoordiger in Nederland voor de SABBS en vanaf 2004 bezocht ze regelmatig boerboel telers in Zuid Afrika en hebben we dankzij deze bezoeken een enorme database aan foto´s en informatie over boerboele daterend begin jaren ´80.

Maar ook hebben we keuringen en telers bezocht dichterbij huis zoals in Nederland, Portugal, Duitsland, Engeland en Zweden. 
 
Grote kennis van het ras is van onschatbare waarde en we onderhouden goede contacten met telers wereldwijd.

Gezondheid en karakter staan bij ons zeer hoog in het vaandel, na veel ervaring op te hebben gedaan met het telen van boerboele en het bijhouden in onze database van ziektes en erfelijke gebreken binnen het ras geloven wij niet in het doen van concessies.

De honden waarvan wij geloven dat ze iets waardevols door te geven hebben aan hun nageslacht worden ingezet voor een nestje en zijn allemaal vrij van HD, ED, entropion, ectropion, prolaps en gescheurde kruisbanden en zijn in het bezit van een goed stel hersens zonder overmatige angst of agressie. 
Van al onze honden is een DNA profiel toegevoegd aan de SABBS database.
We zijn lid van SABBS wat staat voor ‚South African Boerboel Breeders Society’. De eerste en werelds grootste rasvereniging van de boerboel met oorsprong en registratie in Zuid Afrika. SABBS wordt als enige rasvereniging erkend door de Zuid Afrikaanse overheid.

In bepaalde bloedlijnen komt partiële epilepsie voor, een probleem wat bij veel pupkopers niet bekend is en helaas bij de meeste telers ook niet.
Onze honden zijn geen drager van dit gen.

De veelgebruikte zin ‘wij fokken om het ras te verbeteren’ zul je ons niet horen zeggen.
Wij zien niet in hoe iemand, zonder een heleboel te fokken met een heleboel verschillende honden, een heel ras kan verbeteren.
Wij willen graag de positieve kwaliteiten van de ouderdieren proberen te behouden en op die manier een bijdrage leveren aan het ras.

Veel kijk en lees plezier gewenst op onze website!  jeanpierrewelz   miriamkoopen   JP - Bieke - Nunzia - Sookie - Femoes